HOOGSTE KWALITEIT: DE DELAFLEX LINER.
De DELAFLEX® Liner is gemaakt van ultra flexibel DELAFLEX® hoog elastisch materiaal en is uitermate geschikt voor de opslag van schoonwater en ook voor water dat meststoffen bevat en dient als gietwater of recirculatiewater. DELAFLEX® is in verhouding tot FPP, gedurende een langere termijn en dus nog beter bestand tegen UV straling en ook beter bestand tegen de zogenoemde klapperschade, veroorzaakt door de harde wind. Het nadeel van DELAFLEX® materiaal is dat het materiaal niet kan worden gelijmd maar alleen door verhitting worden gelast. Dit maakt het lastig om zonder ervaren lasser op de locatie, de doorvoeringen af te dichten of het materiaal te repareren. Onder diverse klimatologische omstandigheden geven wij op DELAFLEX® tot wel 15 jaar garantie

NIEUW: DELAFLOAT®
Een DELAFLOAT® wordt geconfectioneerd van een zeer hoge kwaliteit polyolefine materiaal. Het materiaal bestaat uit twee lagen ( een laag wit gekleurd ) met daartussen kleine met lucht gevulde ruimtes die zorgen voor het hoge drijfvermogen.

Een DelafloaT® wordt geconfectioneerd van een zeer hoge kwaliteit polyolefine materiaal. Het materiaal bestaat uit twee lagen met daartussen kleine met lucht gevulde ruimtes, die zorgen voor een hoog drijfvermogen. De DelafloaT® schermt het water grotendeels af tegen zonlicht (UV straling) waardoor algengroei en de opwarming en de verdamping sterk wordt verminderd. Uit de praktijk is gebleken, dat de DelafloaT® de golven en de golfslag zodanig vermindert, dat er nagenoeg geen kostbaar water uit het bassin verloren gaat en eventuele schade aan de dijken met de mogelijke gevaren voor een dijkdoorbraak tot het minimum wordt beperkt.
Op een regenwaterbassin:
De DelafloaT® kan op iedere gewenste afmeting worden gemaakt en wordt op de locatie voorzien van een strak en sterk frame bestaande uit met lucht gevulde PVC buizen. Dit frame zorgt voor extra drijfvermogen, waardoor de gehele folie constructie het extra gewicht van bijvoorbeeld bladeren, zand en andere soort vervuiling zonder problemen als ballast kan dragen. De DelafloaT® is voorzien van kleine gaatjes ( 40 mm ), die over het gehele oppervlakte gelijkmatig zijn verdeeld en die het regenwater doorlaten en bladeren en vuil tegenhouden.
De DelafloaT® wordt rondom aan het buizenframe d.m.v. voldoende spanbanden en zeer sterk elastiek, aan de in de grond verankerde duurzame kunststof palen bevestigd. Vervolgens wordt deze op dusdanige wijze afgespannen totdat de DelafloaT® op de juiste plaats op het wateroppervlakte is gepositioneerd en het wisselende waterniveau kan volgen.
Op een watersilo:
Op een watersilo kan de DelafloaT® zonder randbuizen of drijvers worden gemonteerd. De structuur van de bubbel en de adhesie van het materiaal zorgen er voor dat de wind er geen vat op krijgt. De 40 mm gaatjes zorgen voor snelle afwatering bij regen en/of smeltend sneeuw. Buizen voor de overstort en/of waterinlaat kunnen makkelijk door een geknipt gat door de DelafloaT® gestoken worden.
Belangrijke voordelen:

  • Voorkomt algengroei
  • Vermindert verdamping van het water
  • De witte reflecterende toplaag zorgt voor minder opwarming van het water door weerkaatsing van de UV straling
  • Hogere waterstanden mogelijk door minder golfslag
  • Gladde oppervlakte dus nagenoeg geen aangroei op de folie
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Eenvoudig demontage, waardoor gemakkelijk onderhoud aan de silo kan worden uitgevoerd
  • Nagenoeg geen onderhoud aan de DelaFloat®

1DELAFLOAT

2DELAFLOAT

3DELAFLOAT

4DELAFLOAT

WATER SILO'S:
Water silo’s die Vonder Montage B.V. aanbiedt zijn uitermate geschikt voor de opslag van drinkwater of de opslag van water voor irrigatie in de land- en tuinbouw.
Deze silo’s zijn opgebouwd uit, gegolfde verzinkte of gegalvaniseerde stalen platen, bouten, ringen en moeren, beschermvlies en de silo liner. 
Onze silo’s zijn verkrijgbaar in diverse diameters en hoogtes en met opslag capaciteit tot wel 4.000.000 liter.

Om de waterdichtheid van de silo’s te garanderen worden deze aan de binnenzijde voorzien van een Liner. Liners worden in de fabriek van onze leverancier, op iedere gewenste afmeting in model geconfectioneerd. De Liners worden gemaakt van zeer hoogwaardige kwaliteit flexibele kunststoffen, zoals DELAFLEX®, PVC, LDPE, FPP, EPDM. 

Water silo’s zijn gegarandeerd:
- zeer gunstig geprijsd 
- super kwaliteit materialen
- snel te leveren 
- gemakkelijk te vervoeren 
- eenvoudig te verplaatsen
- geen zware fundering nodig 
- kan nagenoeg op iedere ondergrond geplaatst worden 
- eenvoudig handmatig te monteren en te installeren

Aan de hand van de door de klant gevraagde diameter en de wandhoogte, wordt er indien nodig, een sterkte berekening gemaakt om de dikte van de staalplaten te bepalen. Om het gewicht van de staalplaten tot het minimum te beperken en toch de maximale sterkte te verkrijgen.

WATERBASSINS EN VIJVERS
Voor het waterdicht maken van vijvers en waterbassins kunnen wij verschillende materialen gebruiken.
Dit opslag systeem kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden. De meest voor de hand liggende is het opslaan van water dat gebruikt wordt voor beregening.

Dit materiaal is zeer soepel en dus zeer eenvoudig in iedere vorm of model vijver te vouwen.
De PVC folie is makkelijk te lassen en kan ook met een speciale lijm worden gelijmd, kortom als er een lekkage ontstaat kunt u dit persoonlijk repareren. Met behulp van een reparatie setje van ons kan de reparatie door een ieder die een beetje handig is, persoonlijk worden uitgevoerd.
En qua prijs is PVC zeer gunstig ten opzichte van andere voor vijvers geschikte materialen.

Bij voldoende afname kan de klant de lengte van de rollen bepalen. De standaard kleur van vijver- of waterbassinfolie is zwart, maar bij voldoende afname zijn andere kleuren naar wens van de klant te produceren.

De standaard banen worden door speciaal daarvoor opgeleide en gekwalificeerde medewerkers met behulp van zeer moderne lasmachines aan elkaar gelast en geprefabriceerd tot kleine, grote en zeer grote zeilen. Er kunnen zeer grote zeilen worden gemaakt van 10.000 m² of groter.

De verwachte levensduur voor de PVC vijverfolie dikte 0,5 mm is ca. 6 tot 10 jaar en voor de PVC vijverfolie dikte 1 mm is ca. 10 tot 20 jaar. De levensduur kan verlengd worden door de folie zo goed mogelijk af te schermen tegen U.V. stralen.

Vonder Montage Staphorst B.V. levert en verwerkt ook EPDM folie, dit is een rubber folie die geen weekmakers bevat. Deze kwaliteit wordt steeds vaker toegepast bij vijvers, want het is zeer goed bestand tegen ozon en U.V. straling. Bovendien is het een blijvend elastisch materiaal en daardoor zeer makkelijk ter plaatse te verwerken door zijn soepelheid en flexibiliteit. Het heeft een levensduur van maar liefst 30 jaar. Het heeft weinig onderhoud nodig en reparaties zijn makkelijk uit te voeren.
Het is niet bestand tegen benzine, tolueen, terpentine, olie e.d.
Verder is het relatief zwaar. Er wordt voor namelijk gewerkt met een dikte vanaf 1 mm. Wij kunnen in bijna iedere gewenste afmeting het gehele foliestuk prefab leveren. Tevens is het mogelijk om de folie in het werk door onze monteurs te laten monteren. Wij leveren eventueel: tape, kit, primer etc.

3bassin

4bassin

5bassin

6bassin